Dystrybutor wody – sprawdź, dlaczego potrzebujesz go w swojej firmie!

Kto ma czas lub cierpliwość, aby czekać, aż czajnik się zagotuje, kiedy są do załatwienia i klienci do obsłużenia? A jednak nadal chcesz i potrzebujesz, aby Twój zespół robił przerwy i był nawodniony w ciągu dnia pracy. Odpowiedź tkwi w dystrybutorze gorącej wody. Badamy korzyści płynące z wprowadzenia jednostki ciepłej wody do Twojej firmy, a także przyglądamy się różnicy między dystrybutorem a bojlerem na gorącą wodę. Jedno jest pewne: dystrybutory wody zawsze niosą wiele zalet.

Nie trzeba czekać, aż czajnik się zagotuje. Naciśnięty jest przycisk dozowania i wypływa gorąca woda – i zawsze o odpowiedniej temperaturze. Wygoda dystrybutora gorącej wody jest oczywista i bardzo potrzebna w ruchliwych miejscach pracy.

Zachęcaj ludzi do robienia przerw!

Kiedy praca jest angażująca, normą może stać się brak przerwy. Jest z tym wiele problemów – spadki produktywności w miarę zmęczenia ludzi. Jeśli chodzi o zdrowie i dobre samopoczucie personelu, chcesz i potrzebujesz, aby nie tylko dbali o nawodnienie organizmu, ale także robili przerwy, do których mają prawo. Jeśli chodzi o robienie napoju, odstręczające jest przyłapanie na włączaniu czajnika – zrób mi też napar – i kręceniu się w pobliżu. Ale dzięki dozownikowi gorącej wody, gdy pracownik tego potrzebuje, może przygotować swój ulubiony gorący napój w kilka sekund.

Pojemność

Jednym z problemów związanych z czekaniem, aż czajnik się zagotuje, jest jego ograniczona pojemność. Większość czajników ma mniej niż dwa litry pojemności i jeśli ludzie robią sobie przerwy w tym samym czasie, jest to oczywiście element wyposażenia kuchni, który nie jest w stanie sprostać stawianemu mu zapotrzebowaniu. Dystrybutory gorącej wody są dostępne w różnych pojemnościach, dzięki czemu można dobrać odpowiedni rozmiar. Tak jak nie chcesz takiego, który jest zbyt mały, aby zaspokoić popyt, tak też nie chcesz takiego, który jest za duży. Dystrybutor gorącej wody o zbyt dużej pojemności dla Twojej firmy oznacza marnowanie energii na ogrzewanie większego zbiornika.

Energooszczędność

Dystrybutory gorącej wody zużywają niższy poziom energii, aby utrzymać duży zbiornik wody w optymalnej temperaturze do przygotowania gorącego napoju. Czajnik zużywa dużo energii w krótkim czasie. Dozownik zużywa mniej energii przez dłuższy czas, a ponieważ woda w zbiorniku nie ochładza się pomiędzy jej użyciem, podgrzewa wodę szybciej i wydajniej.

Optymalna temperatura

Jaka jest optymalna temperatura do parzenia herbaty i kawy? Jesteśmy tak przyzwyczajeni do przygotowywania herbaty, kawy i innych gorących napojów wrzątkiem, że znamy już „przypalony” smak. Eksperci od herbaty zgadzają się, że optymalna temperatura parzenia herbaty jest tuż poniżej wrzenia. To samo dotyczy parzenia kawy. Pracownicy, którzy w ciągu dnia lubią filiżankę ziołowej herbaty, potrzebują jeszcze delikatniejszej temperatury, na przykład 70 ° C dla niektórych herbat.

Dystrybutor gorącej wody może być urządzeniem wolnostojącym lub jeśli chcesz zaoszczędzić miejsce, wybierz dozownik nablatowy. Obie jednostki mają podobną wydajność pod względem liczby filiżanek na godzinę, które mogą wydawać.

Polecamy:
Ile kosztuje wydajny waporyzator do ziół leczniczych?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *